Michiel Veenstra

Geboren en getogen in Almelo, maar dat hoor je alleen nog als Michiel (1976) moe of dronken is. Een combinatie van beiden is werkelijk niet te verstaan. Tussen 6 maart 1976 en 3 oktober 2005 is Michiel onder andere krantenjongen bij de Twentsche Courant, schoonmaker, voorlezer van het popnieuws op Radio Almelo, student journalistiek, journalist, producer, webmaster, zelfstandig ondernemer en DJ bij Regio FM, Hot FM, Twickelstad FM, Totaal FM, Radio 538, Kink FM en Radio Veronica. Sinds die prachtige derde oktober in 2005 is hij programmamaker voor de NPS op 3FM. Vijf jaar later (in 2010) fuseert de NPS met Teleac en RVU. Deze omroepen gaan verder onder de naam NTR.

Als kleine jongen kan Michiel niet kiezen wat hij het liefste wil worden: striptekenaar of Piet van Sinterklaas. Als hij op zijn 15e kennismaakt met de Lokale Omroep in Almelo, vergeet hij die twee lang gekoesterde dromen van de één op de andere dag om een bestaan bij de radio na te streven. Nadeel is wel dat Radio Almelo haar medewerkers pas op hun 18e radio laat maken.

Net als Radio Almelo overweegt deze regel af te schaffen om Michiel toch wat eerder de kans te geven z’n droom te realiseren, ontploft het station door een interne ruzie. En dus mag Michiel alsnog tot z’n bijna-18e verjaardag wachten, als 31 december 1993 in buurtgemeente Wierden Regio FM van start gaat. Michiel zendt zijn eerste programma uit op Nieuwjaarsdag, om 7 uur ’s ochtends. Veel weet Michiel er niet meer van, behalve dat er zeker ruimte is voor verbetering.

Michiels eerste single is ‘We Are The World’, van USA For Africa. Inmiddels heeft Michiel een goedgevulde platenkast en een nog veel beter gevulde iPod, iPhone, iPad en harde schijf vol muziek. Zijn muzikale helden zijn Weezer, REM, Killers, John Mayer en Crowded House; zijn meest dierbare plaat is Automatic for the People van REM, maar op een andere dag weer Pinkerton van Weezer.

Michiel begint in oktober 2005 aan zijn MetMichiel-avontuur. Het programma duurt eerst twee uur, van 20 tot 22 uur. Een jaar later, in 2006, krijgt het programma de duur van 19 tot 22 uur. Gelijktijdig begint ook Ekstra Weekend, het vrijdagavondprogramma met Gerard Ekdom. De twee zitten week in, week uit het wekelijkse DJ overleg te verkloten met hun ongein. Na zeven succesvolle jaren stopt Ekstra Weekend. De laatste uitzending is op vrijdag 13 december 2013.

3FM verandert vanaf 1 januari 2014 zijn programmering. Michiel (NTR) gaat naar de ochtend (10 tot 12 uur) en krijgt er zelfs een extra uurtje bij. Je hoort hem nu van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00. (Bron tekst)