Podcast #8 terugblik op radiojaar 2017 en 25 jaar Radio 538

In januari ben ik gestart met De Radio Podcast. Terugkijkend is het jaar voorbij gevlogen. De podcasts gingen over het bereiken van jongeren, de reclamemarkt, social media, nieuwe talenten, DAB+ en nog veel meer. Vandaag presenteer ik je aflevering 8.

Exact 17 jaar geleden fietste ik, met een groepje jongens dagelijks, een uur heen en een uur terug, naar mijn middelbare school in Gouda. Al fietsend, midden door het groene hart, langs de weilanden en sloten, werd ik vergezeld door mijn Sony Walkman. Uit mijn oordopjes schalde de RADIO. Radio 538 om precies te zijn. In de ochtend genoot ik van de sfeer, grappen en muziek van Edwin Evers en zijn team. In de middag van de strakke hitradio met Wessel van Diepen. Tijdens mijn dagelijkse krantenwijk was het Jeroen van Inkel die mijn gehoorgangen vulde. Ik sloot mijn schoolweek af met op vrijdagmiddag Rick van Velthuysen, opgevolgd door de Top 40. Als er reclame kwam dan zette ik mijn cassettebandje aan. Daar stonden nummers op uit Top 40 of de hele show van DJ Jean’s Madhouse.

 

 

Wat er vanuit Hilversum naar mij toe kwam, daar op die fiets, is de magie van radio. Verbeelding, gezelligheid, goede muziek. Radio 538, waar ik voor een groot deel mee opgroeide, is volwassen en zeer succesvol geworden en bestaat op 11 december 25 jaar. Dit is niet vanzelf gegaan en heeft bloed, zweet en tranen gekost. Radio 538 is sinds 2004 marktleider in Nederland. Een prestatie om bij stil staan. Ik praat hierover met programmadirecteur Talpa Radio, Dave Minneboo. Ook een korte terugblik op het radiojaar 2017. Was het een goed jaar voor de radio?

De volgende podcast verschijnt in januari en is volledig gewijd aan het radiolandschap in Engeland.

Beluister podcast #8 terugblik op radiojaar 2017 en 25 jaar Radio 538

Support de Radio Podcast Become a Patron!

Beluister De Radio Podcast via Spotify, Itunes of Google

Apple Itunes De Radio Podcast
De Radio Podcast Google

Shownotes

   • 04:25 – Nieuws en opinie met radiocoach Pierre Papa
   • 19:00 – Introductie Dave Minneboo
   • 25:00 – Is het een goed jaar geweest voor de radio in Nederland?
   • 35:40 – 25 jaar Radio 538
   • 01:02 – Uitdagingen voor 2018?
   • 01:03 – Waar staat de radio in 2025?
   • 01:05 – Luisteren jongeren minder radio?

   Beeld Dave: William Rutten

  • Opname podcast door studio Radiocoach
  • Concept en productie door Audiolane